NYT SE ON VIRALLISESTI ALKANUT…

Nimittäin Tiimiakatemian kymmenes Markkinoijan Tie-koulutusohjelma.

Keskiössä koulutusohjelmassa on tiimiyrityksen markkinointiprosessi ja nämä 20 tiimiyrittäjää tulevat olemaan Tiimiakatemian markkinoinnin nousukauden kulmakiviä. Karu totuus on se, että tässä elämässä mitään ei tule ilmaiseksi: saat niin paljon kuin olet valmis itse antamaan. Sen vuoksi koko touhu aloitettiin asettamalla odotuksia niin itselleen, muille kuin valmentajille. Muutamat lauseet toistuivat niin monen kertaan, että edessä on varmasti aikamoinen matka.

  • “Tällä hetkellä enemmän intoa kuin osaamista ja nyt olisi tarkoitus tasapainottaa vaakaa”
  • “Kyllä tähän nyt täysillä lähdetään. Oikeestaanhan se on vaan kiinni asenteesta”
  • “Täältä ne ensiaskeleet kohti Markkinointigurun -asemaa otetaan”
  • “Toivottavasti valmentajilta tulee paljon kannustusta, kehuja ja kriittisyyttä.”
  • “Kyllä mä odotan kaikilta sitoutumista ja kovaa halua oppia asioita”

Mitä se markkinointi oikein on?

Kaikki olivat totuttuun tapaan jo aktivoineet itsensä päivään pohtimalla markkinoinnin merkitystä itselleen. Muutamien minuuttien keskustelun jälkeen nousi muutamia ajatuksia siitä, mitä se markkinointi oikein voisi olla.

Markkinointi on se mysteerinen tieteenala, jonka vuoksi ihmiset pystyvät laittamaan kaksi täysin samanlaista tuotetta paremmuusjärjestykseen. Oikeastaan markkinointi on se liiketoiminnan osa-alue, jossa tulokset tehdään. Sen vuoksi sen pitäisi olla suunniteltua ja mitattavissa olevaa, jotta sitä voidaan kehittää entisestään. Kehittämällä markkinointia pystymme rakentamaan yritysten brändiä haluttuun suuntaan. Vai pystymmekö sittenkään? Totta, asiakkaathan sen brändin rakentavat. Siispä voimme todeta, että markkinoinnin kulmakivi ja ydin piilee asiakaspalvelun jokaisessa sekunnissa ja toimenpiteessä.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan miltä näyttää vastaus kysymykseen kymmenen kuukauden, kymmenien kirjojen ja kymmenien kampanjoiden jälkeen.

Mistä MT10 muistetaan?

On sanomattakin selvää, että joukossa on voimaa. Varsinkin silloin, jos kyseinen joukko kulkee matkaansa yhdistävän vision alla ja taivaltaa kohti samoja päämääriä. Kuten jo todettu, ei tiimi pysty kehittymään ja pääsemään haluamalleen tasolle, elleivät kaikki jäsenet ole valmiita sitoutumaan ja tekemään töitä. Unohtamatta kuitenkaan todellisuuden tunteja ja toistoja vaativaa markkinointi -ja myyntityötä, maalailimme hieman mahdollisia visioita ja yhteisiä päämääriä Risto Kuulasmaan ympyröitä mukaillen. Ydinkysymyksiksi muodostuivat:

Mitä haluamme saavuttaa? Mitä haluamme luoda? Missä haluamme olla parhaita?

Tässä yhden ryhmän tuotos. Kuten huomaatte, odotettavissa on paljon hikeä ja työtunteja. Onneksi asennetta riittää.

Luvassa Tiimiakatemian markkinoinnin live -lähetyksiä

Koulutusohjelmassa on aina myös todellisia johtamishaasteita. Ensimmäisen jakson Markkinaattoreiksi pääsivät Hanna Vilppola ja Anni Hyökyvaara Solidealista, Mari Suppula Mainiosta ja Heidi Silvast Wimmasta. Koska halu käytäntöönviemisestä oli kova, tulemme iloksemme löytämään jokaisen kerran jälkeen Markkinaattorin Sanan tästä blogista. Markkinaattorin Sana kertoo tulevien viikkojen markkinointitoimenpiteistä, joiden avulla nousemme todelliseksi Markkinoinnin huippuyksiköksi.

Ai niin. Markkinoijan Tie 10:n tuottaman julkaisun julkaisu on 10.1.2013. Ei muuta kuin pukuostoksille.

Lue myös tämä, jos kiinnostaa:

MT10 ORIENTAATIOPÄIVÄN KOOSTE käsinkirjoitettu

ja  TÄSSÄ SAMA JULKAISTUNA LEHTENÄ!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s